Hozzávalók:
- 2 ek zabkorpa
- 1 kk sütőpor
- pici só
- 1 tojás
- 1 ek zsírszegény túró
- 1 főtt tojás
- 1 vastag szelet sonka
- egy kevés pritamin vagy kápia paprika
Elkészítés:
Ez tulajdonképpen nem más, mint a sima kenyérpótló felturbósított változata, ami önmagában is fogyasztható. Szóval az elkészítése is ugyanúgy zajlik: tegyük a szárazanyagokat egy megfelelő tányérba majd üssük rá a tojást és a túrót. Keverjük simára majd ezt követően adjuk hozzá az apróra vágott "extrákat": a főtt tojást, a sonkát és a paprikát. Nyugodtan hagyjuk ezt egy perccel tovább a mikróba, tehát legalább 5 perc legyen. Aki finnyásabb a nyers tojásra, száríthatja egy picit tovább, mert a közepe így hajlamos lágyabban maradni.
Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!