Hozzávalók:
- 1 szép keszeg
- halfűszer
- fél fej hagyma
- 1 ek mustármag
- 2 dl fehérbor
- tej
- 1 ek őrölt zabkorpa
Elkészítés:
Sózzuk és fűszerezzük be a halat, amit egy kevés kókuszzsíron süssünk meg serpenyőben. Mindkét oldalán külön, majd óvatosan fordítsuk meg, nehogy szétessen. Mellette süthetjük a nagyobb darabokra vágott hagymát is.
Ha kész a hal vegyük ki a serpenyőből és tisztítsuk meg a serpenyőt teljesen szárazra. Tegyük bele a mustármagot és hevítsük. Kicsit pattogni fog, ezen ne lepődj meg. Öntsük fel a fehérborral és forraljuk ki belőle az alkoholt. A tejet keverjük simára az őrölt zabkorpával és öntsük a borhoz. Kicsit rottyantsuk össze és a kész mártást tálaljuk a halhoz.
Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!