HTML

Mi ez?

Receptek, ötletek, praktikák főleg Dukan diétához. Szigorúan nem hivatalosan és szigorúan saját tapasztalatból.

Ez a recept az eddigi legfinomabb halételem amit a diétám alatt készítettem. A pezsgő miatt talán egy kicsit csalós, de én azt hiszem ez néha belefér.

Hozzávalók:

  • 2-3 tengeri haltörzs (fagyasztottan lehet kapni, ilyen 10cm körüli darabok)
  • Kotányi Halak fűszerkeverék (könnyű konyha néven fut)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek koriander mag
  • 2 dl tej
  • 2 dl pezsgő (esetleg fehérbor)
  • 1 ek őrölt zabkorpa

Elkészítés:

A haltörzseket vágjuk 2 ujjnyi darabokra, fűszerezzük meg a halfűszerrel és egy kevés kókuszzsíron süssük meg mindkét oldalát, így átsül az egész. Én öntöttem alá egy kis vizet is, hogy párolódjon kicsit a hal és maradjon valami szaft. Vegyük ki a serpenyőből a halat és tegyük bele a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a koriandert és öntsük fel a pezsgővel. Pároljuk amíg a hagyma kissé meg nem fonnyad és a pezsgő is elveszíti az alkohol tartalmát. Amíg párolódik a hagyma, a tejben keverjük el az őrölt zabkorpát. Öntsük rá és ha elsőre túl sűrű a massza, tejjel hígítsuk és forraljuk ki. Sóval, borssal hintsük még meg és kész is a mártásunk, amit a hal mellé tálalhatunk.

2013-12-06 13.06.16_fuszeres_hal_pezsgosmartassal.jpg

Ma még szolgálok egy desszerttel is és aztán jön a fekete leves is! Maradjanak velünk!

Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!

Címkék: hal hagyma vacsora ebéd fehérjenap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tulelokeszletdietahoz.blog.hu/api/trackback/id/tr995678762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása