Hozzávalók:
- csirkehús (bőrtelenített comb, mell)
- hagyma
- 1 zöld paprika
- 1 paradicsom
- őrölt pirospaprika
- 2 ek zabkorpa
- 2 ek zabkorpaliszt
- 2 ek joghurt
- 1 tojás
- 1 tojás fehérje
Elkészítés:
A csirkéből gyakorlatilag egy túlfőzött pörköltet készítünk emígyen: Egy kicsi kókuszzsíron vagy egy csepp olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával. Beletesszük a csirkehúst, kicsit megforgatjuk és felöntjük vízzel. Tegyünk hozzá egy felaprított zöldpaprikát és egy felaprított paradicsomot is. Így főzzük amíg a hús puha nem lesz. Ha combot főzünk akkor addig főzzük, amíg le nem válik a hús a csontról.Ügyeljünk rá hogy legyen bőven leve (szaftnak nem igazán nevezném), mert ezt fogjuk felhasználni az öntethez. Ha kész a hús, vegyük ki a levéből és fejtsük le a csontról, szedjük apró darabokra.
A palacsintához keverjük össze a zabkorpát a tojással, a plusz tojás fehérjével és a joghurttal. Egy enyhén kikent forró palacsintasütőbe öntsük a masszát és szépen egyengessük el benne. Ha magától nem folyik szét kanállal segítsünk rá. Süssük meg mindkét oldalát.
Közben a csirkehús levébe tegyünk 2 ek zabkorpalisztet és sűrítsük be egy kis melegítéssel. Terítsük ki a palacsintát és kenjük meg egy kis szósszal és tegyük bele a darabokra szedett húst, majd hajtsuk össze. Egy megfelelő edénybe tegyük mellé a szószt és sütőben kicsit melegítsük össze.
A zabkorpa adag itt a duplája a megengedettnek. Csak a felét egyétek meg vagy tegyetek úgy ahogy én, a következő nap kihagytam a zabkorpát.
Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!