A nyúlhús állítólag az egyik legjobb alapanyag a Dukan diétához. Tudom, hogy sokan nem eszik meg a nyulat, a családban is egyedül én szeretem, így ritkán jut az asztalra.
Hozzávalók:
- egy fél nyúl
- fokhagyma
- őrölt babérlevél
- só
- bors
- 2 nagyobb szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A feldarabolt nyúlhúst egy edénybe teszem, felöntöm vízzel, hogy épp ellepje. Sózom, borsozom és 4-5 gerezd fokhagymával és őrölt babérlevéllel ízesítem. Kb 1,5 órán át párolom amíg a hús puha nem lesz.
Közben egy másik edénybe felteszem főni a megtisztított és karikára vágott zöldségeket és a hagymát. A zöldségek vizébe is tehetünk babérlevelet, sót borsot. Ha megfőttek a zöldségek turmixgépbe velük. Tegyünk hozzá ízlés szerint mustárt és joghurtot és ezzel kész is a mártás a húshoz.
Én még találtam a hűtőben egy bontott gomba konzervet is illetve kockára vágott kenyérpótlóval ettem.
Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!