A Dukan diéta szerint a zsenge zöldbab megengedett és kutatásaim során is az derült ki, hogy ennek vajmi kevés a szénhidrát tartalma. Szóval csak nyugodtan.
Hozzávalók:
- zsenge zöldbab konzerv aprítva
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- paradicsomszósz
- kevés kókuszzsír
- 2 ek zabkorpa-liszt
Elkészítés:
Egy kevés szalonnán kókuszzsíron tegyük fel a hagymát, a fokhagymát. Kicsit később a zöldbabot is tegyük bele és öntsük hozzá a paradicsomszószt. Ha túl sűrű vagy elfőtte a levét akkor tegyünk hozzá mindig vizet, hogy puhára főljenek az alapanyagok.
Készítettem hozzá egy kis ropogtatni valót is a következő módon: 2 ek őrölt zabkorpához adtam egy csepp olíva olajat, némi vizet, sót. Ezt a masszát szétterítettem egy előre melegített palacsintasütőben és mindkét felét megsütöttem. Olyasmi, mint a pászka, szerintem nagyon jól ment ehhez a szószos ételhez, csak az a hátránya, hogy egy ilyen kis dologgal az egész napi szénhidrát bevitelünknek lőttek.
Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!