Hihetetlenül hangzik igaz? Na persze nem olyan finom, mint egy gyorsétteremben készült marhahúsos, barbecue szószos darab, de az illúzió valahol meg van benne.
Hozzávalók:
- 1 darab dukan kenyér
- darált pulykahús
- só
- bors
- jégsaláta
- paradicsom
- csemegeuborka
- hagyma
Elkészítés:
A darált pulykahúst sózd és borsozd, majd jól dolgozd össze. Ha intenzívebb ízt szeretnél, tegyél bele vöröshagymát is. Egy sütőpapírra formázz a darált húsból szép kerek és lapos (kb. 5mm-es) húspogácsákat, majd így a papíron, tedd be a fagyasztóba pár órára (csinálhatsz egyúttal többet is későbbre).
A fagyott húspogácsák mindkét oldalát egy forró teflonserpenyőben süsd át. Közben csinálj egy kenyérpótlót, vágd középen ketté, mint egy zsemlét. Ezek után már csak össze kell rakni, mint egy normál hamburgert. Ketchup, mustár, hús (light sajt - én ennyit "csaltam"), paradicsom karika, csemegeuborka, hagyma, jégsaláta, mustár, ketchup majd rá a kenyér másik fele.
Dupla hússal hasonlóan kell, hogy kinézzen: