HTML

Hozzávalók:

  • 1 egész nyúl
  • 2 szál répa
  • 1 szál fehér répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 szem borókabogyó
  • 10 szem egészbors
  • 0.5l vörösbor
  • 40-50 dkg csiperke gomba

Elkészítés:

A nyulat feldaraboljuk és egy kevés vízbe feltesszük főni. Nagyjából 45 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, az aprított hagymát, a borókabogyót és a borsot. Sózzuk, borsozzuk és nyakon öntjük a fél liter borral. Fél óra múlva hozzáadjuk az apróra vágott gombát is és addig pároljuk amíg a hús meg nem puhul (nagyjából 1,5-2 óra a nyúl teljes főzési ideje). Kockára vágott kenyérpótlóval vagy magában fogyasztható.

2013-10-22 18.39.56.jpg

A bor miatt kicsit kilóg a diétából, de úgy gondolom az alkohol tartalom a főzés során elpárolog és ezzel remélhetőleg a kalóriák nagy része is.

Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!

Címkék: répa hagyma gomba ebéd nyúlhús zöldségnap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tulelokeszletdietahoz.blog.hu/api/trackback/id/tr675592785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása