Hozzávalók:
- 1 egész nyúl
- 2 szál répa
- 1 szál fehér répa
- 1 fej vöröshagyma
- 10 szem borókabogyó
- 10 szem egészbors
- 0.5l vörösbor
- 40-50 dkg csiperke gomba
Elkészítés:
A nyulat feldaraboljuk és egy kevés vízbe feltesszük főni. Nagyjából 45 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, az aprított hagymát, a borókabogyót és a borsot. Sózzuk, borsozzuk és nyakon öntjük a fél liter borral. Fél óra múlva hozzáadjuk az apróra vágott gombát is és addig pároljuk amíg a hús meg nem puhul (nagyjából 1,5-2 óra a nyúl teljes főzési ideje). Kockára vágott kenyérpótlóval vagy magában fogyasztható.
A bor miatt kicsit kilóg a diétából, de úgy gondolom az alkohol tartalom a főzés során elpárolog és ezzel remélhetőleg a kalóriák nagy része is.
Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!