HTML

Ezt az ételt a gyömbértartalma és intenzív íze miatt a thai konyhákban tudom elképzelni. Ha lett volna benne több zsiradék, sütés közben még lángot is tudtam volna vetni vele a wok égőn...de hát ilyen a diéta, itt máshol ég a zsír.

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg csirkemell
  • egy hüvelykujj méretű gyömbér
  • 2 ek szója szósz
  • bors
  • egy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • pár csepp olívaolaj vagy kókuszolaj
  • ketchup
  • erős pista vagy chili

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágom, megöntözöm szója szósszal és amíg a többi hozzávalót előkészítem hagyom állni benne. Megpucolom a gyömbért és a fokhagymát, apró kockákra vágom mindkettőt. A vöröshagymát én csak simán nyolcadba vágom. Ha mindez megvan, a csirkét minimális zsiradékra a serpenyőbe teszem, elkezdem sütni. Amikor egy kicsit már odakapta hozzádobom a megtisztított és apró kockára vágott gyömbért és a fokhagymát. Ezzel még sütöm egy 3-4 percig, majd mehet hozzá a hagyma is. Nyomok rá 1-2 evőkanálnyi ketchupot, kicsit megborsozom, megerősítem pistával vagy ki mit szeret azzal. Egy kis vízzel ilyenkor meg lehet tuningolni, ha nagyon le van sülve. 

Egy fél dukan kenyérrel kiterítve így néz ki a cucc:

2013-10-08 13.14.07_kicsi.jpg

Címkék: hagyma vacsora fokhagyma gyömbér csirkemell ebéd fehérjenap zöldségnap kenyérpótló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tulelokeszletdietahoz.blog.hu/api/trackback/id/tr825556864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása