Ez a recept nem mondom, hogy 100%-osan zsírmentes, mert rántás nélkül nem az igazi és azt csak olajon lehet jól megcsinálni. Ha valaki tud alternatív megoldást rá, akkor nyugodtan írja meg kommentben! Mindenesetre nem érzem vészesnek a zsírtartalmát, és zöldségnapon fogyasztható - és nem mellesleg nagyon finom. Az adag sem egy személyes, de biztos vagyok benne, hogy a nem diétázó családtagok sem fognak ágálni ellene.
Hozzávalók:
- 1/2 kg nyúzott afrikai vagy szürke harcsa filé
- bő 1/2 kg savanyú káposzta
- 1 fehér paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zabkorpaliszt
- olíva olaj
- pirospaprika
- egy csokor friss kapor
Elkészítés:
A halból vágjuk ki az uszonyát, csíkozzuk fel, sózzuk be és tegyük félre. Egy kis olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. A káposzta, ha túl savanyú akkor öblítsük át egy kicsit és tegyük a fazékba a hagyma és a paprika mellé. Öntsük fel vízzel, hogy ellepje.
Ha megpuhult a káposzta akkor tegyük rá az apróra vágott kaprot és keverjük el. Ha szükséges pótoljuk a vizet. Közben 2 evőkanál zabkorpalisztet futtassunk meg olajban, majd vegyük le a lángról és adjunk hozzá őrölt pirospaprikát. Öntsük a káposztához a rántást és forraljuk ki egy kicsit.
Ha forr, tegyük rá a halszeleteket. Innen már csak pár perc, amíg a hal megfő és készen is vagyunk.
Magunknak egy kis nulla százalékos joghurttal tálalhatjuk, a család többi tagja pedig tejföllel és friss kenyérrel fogyaszthatja.
(Tipp: ha vége a diétának készítsd el ezt a receptet úgy, hogy az elején szalonnát olvasztasz ki és azon kezded.)