Ez a recept az eddigi legfinomabb halételem amit a diétám alatt készítettem. A pezsgő miatt talán egy kicsit csalós, de én azt hiszem ez néha belefér.
Hozzávalók:
- 2-3 tengeri haltörzs (fagyasztottan lehet kapni, ilyen 10cm körüli darabok)
- Kotányi Halak fűszerkeverék (könnyű konyha néven fut)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek koriander mag
- 2 dl tej
- 2 dl pezsgő (esetleg fehérbor)
- 1 ek őrölt zabkorpa
Elkészítés:
A haltörzseket vágjuk 2 ujjnyi darabokra, fűszerezzük meg a halfűszerrel és egy kevés kókuszzsíron süssük meg mindkét oldalát, így átsül az egész. Én öntöttem alá egy kis vizet is, hogy párolódjon kicsit a hal és maradjon valami szaft. Vegyük ki a serpenyőből a halat és tegyük bele a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a koriandert és öntsük fel a pezsgővel. Pároljuk amíg a hagyma kissé meg nem fonnyad és a pezsgő is elveszíti az alkohol tartalmát. Amíg párolódik a hagyma, a tejben keverjük el az őrölt zabkorpát. Öntsük rá és ha elsőre túl sűrű a massza, tejjel hígítsuk és forraljuk ki. Sóval, borssal hintsük még meg és kész is a mártásunk, amit a hal mellé tálalhatunk.
Ma még szolgálok egy desszerttel is és aztán jön a fekete leves is! Maradjanak velünk!
Olvasd el a többi diétás receptemet is vagy használd a címkefelhőt!